Skip links

Over Karin

Ik ben Karin Simons. Ik heb me altijd al anders gevoeld. Maar toen ik moeder werd, werd mijn hoogsensitiviteit echt duidelijk. Het omgaan met overprikkeling en het hoog houden van alle ballen waren een echte uitdaging. Mijn werk in de zorg, een emotioneel belastende omgeving, hielp hier niet bij.

Mijn persoonlijke ervaring heeft me gemotiveerd om anderen te ondersteunen op een manier waarop ik zelf geholpen had willen worden. Als HSP-trainer, coach en Reiki-beoefenaar wil ik mensen helpen om sterker in het leven te staan en vriendelijk voor zichzelf te zijn.

Na mijn opleidingen heb ik de juiste manier gevonden om dit te bereiken. Ik combineer coaching met Reiki om zowel fysieke als mentale balans te bevorderen, ik gebruik mijn intuïtie om de dieperliggende emoties en blokkades te achterhalen.

Zelfzorg is een kernwaarde in mijn leven en ik geloof sterk dat het essentieel is voor een gelukkig en vervullend leven. Dit is dan ook waar ik in mijn praktijk sterk de nadruk op leg.

Wat is Hoogsensitief?

Hoogsensitiviteit is een eigenschap waarbij je dieper en intensiever alles wat je waarneemt, verwerkt in je brein en zenuwstelsel. Als hoogsensitief persoon ben je gevoelig voor subtiele signalen in je omgeving en heb je een sterk empathisch vermogen. Dit betekent dat je de wereld om je heen op een dieper niveau ervaart en verwerkt, waardoor je vatbaarder bent voor overprikkeling. Ik vind het belangrijk te benadrukken dat hoogsensitiviteit niet alleen uitdagingen met zich meebrengt, maar ook veel positieve aspecten heeft. Hoog sensitieve personen hebben vaak een dieper inzicht in emoties en hebben zelfreflectie. Ze zijn creatief, intuïtief, detailgericht en tonen zorgzaamheid voor anderen, waardoor ze streven naar harmonie in hun omgeving. Overprikkeling ontstaat vaak door de drukte van het dagelijks leven en de gevoeligheid voor veranderingen. Hoogsensitieve personen hebben vaak de neiging voor anderen te zorgen, soms ten koste van hun eigen behoeften en zelfzorg.

Het vergelijken met anderen kan leiden tot gevoelens van ontoereikendheid en voortdurende zelfkritiek, waardoor het moeilijk kan zijn grenzen te stellen en voor jezelf op te komen, wat tot voortdurende stress kan leiden.

Het verlangen naar positieve verandering getuigt van de wens naar groei. Het is essentieel om hoogsensitiviteit niet alleen te zien als een uitdaging, maar ook als een kracht. Je bent niet jouw overprikkeling, er is zo veel meer. Door de positieve aspecten van hoogsensitiviteit te erkennen en omarmen, kunnen mensen met deze eigenschap hun unieke kwaliteiten benutten voor een gebalanceerd leven.

Klaar om te starten?

Neem contact met mij op en we plannen een kennismakingsgesprek in.

Explore
Drag